Al·lèrgia i escola

al·lèrgia i escola

En què consisteix?

Quins objectius té?

A qui va dirigit?

perquè intervenir?

L'al·lèrgia alimentària és una reacció anòmala del sistema immunitari, després de consumir un aliment, algun dels seus derivats, o un additiu contingut en el mateix. La reacció adversa també pot aparèixer després del contacte amb la pell o respirant la seva olor.

A Europa l'al·lèrgia a aliments afecta almenys al 4-8% de la població infantil i el 20% de les reaccions al·lèrgiques succeeixen a les escoles. Encara que és difícil establir una avaluació precisa de la incidència i la prevalença de l'al·lèrgia alimentària, a causa de la manca de criteris diagnòstics universalment acceptats, falten estudis epidemiològics i molta més investigació per ajudar a crear estratègies de promoció, prevenció, tractament i per millorar la salut i la qualitat de vida dels al·lèrgics als aliments.


A Espanya els principals aliments que produeixen al·lèrgia amb més freqüència en nens són: la llet, l'ou i el peix, seguits dels llegums i els fruits secs.


Per evitar reaccions, ja siguin lleus o greus (anafilaxi), cal aplicar unes mesures preventives, algunes d'elles exhaustives, en tots els àmbits de convivència de la persona al·lèrgica.


Existeix la necessitat de promoure una escolarització segura implementant programes de salut que incloguin intervencions educatives com la presentada en aquest projecte  i, conscienciar a la societat en general de l'impacte que causa aquest problema de salut.

Un 20% de les reaccions al·lèrgiques succeeixen a les escoles.